Asociația Help Autism înființează o rețea pentru elaborarea și promovarea de politici publice alternative pentru copiii cu tulburări de spectru autist

Proiectul "Creșterea Implicării ONG-urilor și Partenerilor Sociali în Promovarea Politicilor Publice Alternative Pentru Copiii cu TSA" a fost lansat în luna iulie de asociația Help Autism, o organizație ce luptă pentru recuperarea și integrarea copiilor afectați de tulburare de spectru autist (TSA).

Asociația Help Autism își propune prin acest nou proiect să formeze o rețea naționalăde ONG-uri și instituții publice care să realizeze alternative la politicile existente și să facă din TSA o problemăprioritară pentru domeniile sănătății, educațieiși muncii.

(...)

Moderator: Raiu Sergiu

de caius -Reprezentant ONG
#47
Primele workshop-uri consultative cu actorii sociali din domeniul copiilor cu TSA ale lunii ianuarie au avut loc la București și Constanța

Anul 2019 a început pentru membrii proiectului „Creșterea implicării ONG-urilor și partenerilor sociali în promovarea politicilor publice alternative pentru copii cu TSA” cu primele trei workshop-uri consultative cu actorii sociali din domeniul copiilor TSA programate pentru luna ianuarie, acestea având loc la București și Constanța.
Miercuri, 11 ianuarie, a avut loc la București întâlnirea grupului de lucru pentru regiunea SUD-MUNTENIA, reunind 27 de persoane, dintre care: 11 reprezentanți ai ONG-urilor, 5 reprezentanți ai instituțiilor publice partenere, 10 persoane din partea Asociației Help Autism și o persoană invitată din partea Organizației Oamenilor de Afaceri PNL.
Din instituțiile publice au fost prezenți reprezentanți ai DGASPC Ialomița, Argeș și CJRAE Dâmbovița. Reprezentații ONG-urilor au acoperit județele: Argeș, Călărași, Teleorman și Slobozia. Au fost discutate principalele probleme în domeniul furnizării serviciilor de recuperare pentru copiii cu TSA și s-au pus bazele strategiei de organizare și funcționare a rețelei de ONG-uri din care în prezent fac parte 65 de ONG-uri din cele 8 regiuni de dezvoltare ale României.
Cel de-al doilea grup de lucru destinat regiunii BUCUREȘTI-ILFOV a avut loc joi, 17 ianuarie, la București, cu participanți ai ONG-urilor și instituțiilor partenere din București și Ilfov. Printre acestea s-au numărat reprezentanți ai DGASPC Sector 3, 4 și 5 București, precum și ONG-uri din Capitală și județul Ilfov, care au discutat împreună cu reprezentanții Asociației Help Autism strategia de organizare și funcționare a rețelei de ONG-uri RO TSA.


Cel din urmă workshop consultativ cu actorii sociali din domeniul copiilor cu TSA din săptămâna 14-20 ianuarie a avut loc la Constanța, pentru regiunea SUD-EST. Acesta a reunit reprezentanți ai ONG-urilor și instituțiilor publice din județele Constanța, Tulcea, Vrancea și Brăila. Acest grup de lucru s-a desfășurat pe parcursul a 4 ore de discuții neîntrerupte, încheindu-se cu un parteneriat stabil între Asociația Help Autism și Asociația Mâini întinse din Tulcea, care își va pune la dispoziție sala de conferințe pentru următoarele două întâlniri de lucru regionale SUD-EST.
Reprezentanții Help Autism, alături de președintele asociației, Daniela Bololoi, au fost plăcut surprinși de deschiderea și profesionalismul de care au dat dovadă toți participanții la cele trei grupuri de lucru din săptămâna 14-20 ianuarie, contând cu încredere pe progresul rapid al proiectului, către scopul final, acela de a implementa o serie de politici publice alternative celor actuale în domeniul copiilor cu TSA.
Proiectul „Creșterea Implicării ONG-urilor și Partenerilor Sociali în Promovarea Politicilor Publice Alternative Pentru Copiii cu TSA", proiect SIPOCA 313/11070, a fost lansat în luna iulie 2018 de Asociația Help Autism, o organizație ce luptă pentru recuperarea și integrarea copiilor afectați de tulburare de spectru autist (TSA).

Mai puternici pentru copiii cu autism!