Votare condidaturi

Moderator: Raiu Sergiu

Votati va rog un candidat pentru REGIUNEA SUD-MUNTENIA (termen vot 11 martie, ora 00.00)

IANCU IULIANA FLORENTINA
2
5%
MARINEAȚĂ IONEL
33
89%
SUSEANU MARIA MAGDALENA
1
3%
VLASCEANU DRAGOȘ
1
3%
de caius -Reprezentant ONG
#70
IANCU IULIANA FLORENTINA, presedinta Asociației „Lasă-mă să-ți aud glasul” din Curtea de Argeș, jud Argeș. Am trăit mereu cu dorința de a aduce cu adevărat o schimbare în viețile altora, astfel că în urmă cu 20 de ani mi-am început cariera. Sunt aici pentru că îmi doresc din tot sufletul să fac o diferență și să nu recunosc ușile închise, iar atunci când nu există o cale eu să creez una, să pot face o diferență în această lume. Am găsit în echipa RO TSA o familie și îmi doresc să pun în slujba sa toată experiența și cercetarea mea de-o viață spre a aduce fericire familiilor copiilor cu TSA, prin călăuzirea părinților în procesul de a învăța să devină părinte al unui copil cu TSA și susținerea lor în a deveni cei mai buni co-terapeuți pentru copiii lor în atingerea scopului de integrare în creșe, grădinițe, școli și licee de masă pentru ca în final să aibă o viață independentă. Consider că doar împreună putem să creem o curriculă de leadership și dezvoltare personală pentru terapeuții ce lucrează cu acești copii. Îmi doresc ca această platformă să pornească de la individual și personal spre particular și ridicându-se la general. Deoarece mi-am dorit ca rezultatele copiilor cu TSA să fie cuantificabile și realizabile, am înființat propriul Centru în anul 2013, reușind să transform un grajd de cai într-un centru la standarde recunoscute de lege prin acreditarea si licențierea acestuia. În cadrul centrului 25 de copii diagnosticați cu TSA urmează terapiile zilnic, aceștia au vârste cuprinse între 2-27 ani. Toți acești copii sunt în grădinițe, școli și licee de masă cu rezultate foarte bune fără ajutor (shadow), mulți din ei neavând nevoie de o curriculă adaptată, deoarece fac față cu success cerințelor școlare. Am reușit să creez un circuit începând cu serviciile de indentificare, diagnosticare, realizarea de programe cognitiv-comportamentale personalizate și încheind cu realizarea în anul 2017 a unui atelier de incluziune socio-profesională ce are în prezent 6 beneficiari ai asociației ce sunt angajați de către un mare concern din Curtea de Argeș cu drepturi egale cu cel al salariaților din întreprinderea acestora. Astfel că aceștia au devenit din beneficiari ai statului în plătitori de taxe și impozite către stat, dar lucrul cel mai important este faptul că odată cu angajarea acestora stima și imaginea de sine s-au schimbat considerabil. Mă simt onorată și totodată mândră să fac parte din cei 8 membrii care vor forma Colegiul Director al Rețelei RO TSA. Știu că de la acest nivel pot ajuta nu doar copiii din Curtea de Argeș și comunele limitrofe, ci voi fi o mică parte din marele angrenaj al schimbării la nivel național. Întâlnirea directă cu factorii decidenți îmi va da oportunitatea de a expune problemele viabile, reale cu care ne confruntăm: terapeuți, părinți, cadre didactice și în primul rând COPIII cu TSA.

MARINEAȚĂ IONEL, președinte al Asociației „Ai Voință, Ai Putere” Oltenița și Giurgiu, cu o experintă vasta în management, profesor lector, expert evaluator și monitorizare proiecte și cursuri de formare continuă, psiholog și expert selectare grup țintă, consilier în dezvoltare personală. Asociația „Ai voință, Ai putere”, a fost înființată în anul 2016. Misiunea Asociației este de a convinge și de a ajuta companiile din România să investească în dezvoltarea societății și a comunității în care sunt prezente.Principalele activități ale Asociației au fost legate de susținerea copiilor, tinerilor, persoanelor cu dizabilități pentru integrarea în societate, prin proiecte, campanii, consiliere, terapie, accesul la educație. S-au încheiat parteneriate cu școlile, DGASPC-uri, ISJ-uri, unde se află astfel de cazuri și punerea în aplicare a proiectelor pentru susținerea copiilor cu handicap. Asociația „Ai voință, Ai putere” este o organizaţie neguvernamentală de tip asociaţie, non-profit, apolitică, persoană juridică de drept privat. Este singura asociație din Jud. Călărași cu cele mai multe acreditări: Furnizor de asistență socială cu 7 Licențe de funcționare în: Centru de zi asistență socială adresată agresorilor, centru de zi de reintegrare socială a persoanelor toxico-dependente, centru de zi socializare și petrecere timp liber persoane vâstnice, servicii de asistență comunitară, consiliere și informare socială pentru persoane în dificultate, centru de zi integrare/reintegrare socială a persoanelor în situație de nevoie, consiliere și informare copiii străzii, economie socială și marcă socială. Asociația „Ai voință, Ai putere” are ca beneficiari un număr de 25 de copii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist. În această perioadă avem în desfășurare un proiect numit „Învăț să mă cunosc pe mine!” de care beneficiază 20 de copii cu TSA pe o perioadă de 6 luni. În cadrul acestui proiect ne propunem să determinăm acești copilași să învețe să recunoască propriile emoții prin art-terapie. Coordonarea echipei este primordială pentru mine, o echipă tânără și plină de voință. Toți sunt alături atât la bine, cât și la rău.

SUSEANU MARIA MAGDALENA, am formare ca și psiholog și terapeut ocupațional și sunt președintele Asociației „Creăm Viitorul Împreună”, Argeș (ACVIA) din Pitești. Asociația are o vechime de 1 an și jumătate, avem un număr de 23 de copii cu vârste cuprinse între 1 an și 10 luni și 16 ani, cu diverse dizabilități, dar în cea mai mare parte copii diagnosticați cu TSA. Centrul ACVIA este un centru multifuncțional care oferă servicii de terapie ABA, kinetoterapie, logopedie, terapie ocupațională și grupuri de socializare.

VLASCEANU DRAGOȘ, sunt un soț și tată fericit: căsătorit cu Sorina Vlăsceanu din 2010 și împreună avem 2 copii (2 ani și 5 ani). Reprezint Asociația „Centrul Start pentru Autism” din Câmpulung Muscel, Jud. Argeș. Am început activitatea acum 3 ani cu misiunea clară de a schimba vieți într-un orășel unde prea puțini au această viziune. Și asta facem de atunci cu pasiune și excelență. Avem un număr de 50 de beneficiari înscriși în asociația noastră (40 cu autism și 10 cu sindrom down și alte deficiențe de învățare). Coordonatorul Centrului este Sorina Vlăsceanu – Psiholog Clinician în curs de acreditare BCBA, și avem o echipă de 6 terapeuți/psihologi. Lucrăm preponderent terapie ABA. Am voluntariat și lucrat în domeniul ONG-urilor din 2005. Din 2007-2018 am fost implicat într-o organizație studențească internațională cu reprezentare națională. Din 2011-2018 am coordonat activitatea rețelei și angajaților la nivel național fiind director executiv. Am fost parte din borduri de conducere din 2009 în calitate de reprezentant al studenților, și apoi ca director executiv. Îmi place să înțeleg sistemele și să aduc îmbunătățiri pentru a le eficientiza. Din 2013 am fost implicat într-o asociație pentru copii cu autism fiind responsabil de partea de promovare și strângere de fonduri. Mă consider o persoană îndrăzneață și motivată. Sunt ghidat de o serie de valori creștine și o viziune clară asupra vieții. Îmi place să știu că pot să aduc o contribuție acolo unde sunt și că lucrurile se mișcă. Cred în puterea lucrului în ehipă și sunt convins că doar împreună putem schimba vieți. Sunt bucuros de inițiativa Asociației Help Autism și mai ales de noua Rețea formată RO TSA. Sper că asa să fim și mai puternici și să vedem schimbările la care fiecare visăm pentru binele copiilor cu nevoi speciale din țară.

Mai puternici pentru copiii cu autism!